Monday, February 9, 2015

Cibiuk - Umah Makan Khas Sunda

nak hastag #throwback boleh x???

Alhamdulillah..cuti wilayah lepas berkesempatan (02.02.2015) berdating dengan en.husband..hehehe.. bukan dating nye pun.. pergi beli barang baby yang tak cukup lagi.. akhirnya selesai membeli barang keperluan baby untuk dalam pantang.. baju bagai tu nanti lepas pantang boleh cari..sebab tahap kepenatan sekarang memang pada tahap maksima selalu...kebetulan, anak-anak sekolah kat Selangor, so anak-anak ke sekolah.. tak larat dah ummi nak melayan budak aktif berdua tu waktu-waktu tengah sarat ni..

Belanja Selfie sikit dengan en.husband
kalau ikutkan nak pergi tengok wayang, nak pergi BBW.. tapi awal subuh tu dapat berita tentang pemergian sepupu rapat saya (di sini).. jadi banyak benda kami batalkan.. akhirnya hanya membeli barang baby dan terus ke rumah makcik.. sebelum melawat jenazah sempatlah en.hubby menjamu isteri dia makan.. yelah, kita nak melawat jenazah.. bukan nak kenduri makan-makan.. jadi en.hubby standby penuh kan isteri dia yang tengah sarat ni...

Kiteorang sempat pergi makan kat Cibiuk - Umah Makan Khas Sunda.. terletak kat Bangi.. seksyen berapa tu lupa plak.. tapi boleh search FB die.. dok makan kat sini memang enang je.. sebab ada alunan muzik sunda.. kami datang jam 11am.. tak ramai lagi.. bila dah nak dekat lunch, memang penuh orang makan kat sini.. kami amek set 2 oarang makan.. Nasi, Ayam goreng rempah, sambal..

kat sini ada disediakan sambal free flow.. sape suka pedas memang terangkat.. pedas nye memang tangkap nanges la.. tapi sedap.. hehehehe.. so korang boleh la mencuba makan kat sini ye.. serius sedap.. datang sini pun sebab en.hubby dah ke sini dengan orang office dia.. tu yang kali ni dia bawa pn. isteri pulak.. TQ sayang!! Murah rezeki awak...

*air avocado & durian belanda dia memang sedap.. pekat & tak letak ais.. cuma guna air sejuk je... (saya memang peminat tegar jus avocado)
Ayam Goreng Rempah, Tahu, Tempe die memang sedap
nasi dia nampak sikit.. tapi serious..2 orang makan memang Full perut..
Add on Sup Ekor..
Add on Udang Goreng Tepung dia memang terbaik...

antara variasi sambal 'terangkat' yang ade.. Free Flow

Air Avocado - RM7.90
Air Durian Belanda - RM6.90

1 comment :

Rose Azadir said...

Salam kenal, semoga dipermudahkan segala urusan....anyway, saya blogwalking kat sini. Jemput singgah ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com yer :)