Tuesday, December 16, 2014

3rd Pregnancy

Alhamdulillah..lama menyepi dari ber 'blog'.. Alhamdulillah diberi kesempatan sekali lagi untuk merasai nikmat 'membawa' anak.. sekarang ni kandungan saya dah masuk 28 minggu..cepat sungguh masa berlalu rasanya.. mengandung kali ke 3 ni memang lain rasanya.. lebih2 lagi bila ada anak kecil 2 orang yang sedang melasak.. pffftttt...memang tahap kesabaran perlu sangat tinggi....fuhhhh...
with love
Mengandung kali ni terasa badan sangat penat.. antara sebabnya kerana jarak kehamilan tak sampai 2 tahun dari kelahiran anak sebelum ni.. masuk kandungan 6 bulan nak jalan macam tengah tunggu hari je.. tapi itulah dugaan untuk seorang ibu kan.. sob sob sob.. badan memang sentiasa sakit-sakit..sebab anak selalu minta dukung.. tidur & rehat tak cukup.. lagi satu, maybe sebab umur dah nak masuk 3 series agaknye..kihkih.. mengandung kali ni memang tak boleh untuk tinggalkan makanan rutin (breakfast, lunch, dinner) lambat makan sikit saya akan mula pening & menggigil.. kalau tak ambil minuman manis waktu pagi pun akan menyebabkan saya macam pening2.. dah beberapa kali kena macamtu, so en.hubby pun selalu aware kalau saya lambat makan..
dah besar anak-anak
Alhamdulillah.. anak-anak mula faham yang mereka akan dapat seorang lagi ahli keluarga,, dalam usia Ryrqy 2 thn ++ Ryfqy dah 100% tak pakai pampers.. susu badan pun dah putus 100%.. Sofea pulak masih minum stock susu badan..in sya Allah cukup hingga hujung bulan ni..tp direct dah tak dapat la.. sedih sangat.. harap sangat Sofea boleh sambung menyusu dengan adik dia nanti.. masalahnya, die menggeleng kalau cuba-cuba disua susu badan secara direct.. (ummi sedih sangat2!!!) tapi Sofea mudah terima susu formula.. buat ummi lega..sekurang-kurangnya Sofea masih nak minum susu..
gambar ni masa kandungan 26 minggu ;)

hope bersalin kali ni dipermudahkan seperti nak melahirkan abang & kakaknye dulu.. in sya Allah.. Due 12.03.2015.. semoga ummi, ayah, abang & kakak dapat bertemu anak ummi nanti..

*anak ke-3 ni, lahirnya awal tahun.. abang kakak hujung tahun \(^,^)/

beeYn@

3 comments :

Nur Fadhilah said...

seronoknya bila terkenang waktu pregnant. sy kagum sgt baca sis still ada stok EBM. masa sy pregnant no2 last yr pun anak 1st blom umur 2 tahun. mmg penat melayan karenah.

be strong ye! insyaallah dipermudahkan untuk bersalin

Puteri said...

semoga urusan bersalin dipermudahkanNya :)

Salam kenal...Jemput singgah BLOG saya. Ada tips dan perkongsian tentang bisnes dari rumah dan macam2 lagi :)

Syahidatun Nabihah said...

tq semua...doa2 kan saya dipermudahkan ye... in sya Allah, kita ibu2 gambet!!! susukan anak selama mungkin..hehehe